SB Online

VIDEO: Sinoć su u brodsku županiju stigle prve izbjeglice. Evo što su rekli

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2735

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | VIDEO: Sinoć su u brodsku županiju stigle prve izbjeglice. Evo što su rekli SB Online | VIDEO: Sinoć su u brodsku županiju stigle prve izbjeglice. Evo što su rekli

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2735

Kako smo jučer izvještavali, sinoć je u Gundince stiglo devet osoba iz Ukrajine, više o tome pročitajte OVDJE i OVDJE. Brodski su novinari pričali s Ukrajincima, u nastavku pročitajte što su nam rekli.

"Imam dvoje djece, put je bio težak. Kad je naš grad napadnut, taj dan smo izašli iz grada, tako da smo putem dok smo išli do Moldavske granice susretali vojsku. Uz put su dva mosta bila srušena, mi smo to prošli. Teško je sada opisati situaciju koja je tamo. 

Ostavila sam mamu, rodbinu, prijatelje, ostavila sam mačku, to je strašno. Znali smo da idemo u zemlju gdje je lijepo. Imam nadu da će vojska obraniti Ukrajinu, i da ću se brzo vratiti kući", kazala je Natalija Gavrina."Put je bio jako dug. Nismo spavali cijelu noć, stalno smo vozili. Misli su ostale u Ukrajini. Vojnici su na cestama, pustili su nas. U Ukrajini su mi ostali roditelji, sestre, braća, oni neće dolaziti ovdje, ostat će na svojoj zemlji. Ostali će biti mobilizirani, što je normalno za Ukrajinu. 

Ostat ću trenutno tu, jer su mi tu žena i djeca. Nisam vojni obveznik, po nahođenju ideš u vojsku, u trenutku kad sam napuštao zemlju nisam bio mobiliziran. Mislili smo da neće biti rata", kazao je Jevgen Palivoda.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: