SB Online

DUSPARA PORUČIO: ʺTada je bilo velikih Hrvataʺ

PRIJE 2 GODINE
IGOR SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 4277

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | DUSPARA PORUČIO: ʺTada je bilo velikih Hrvataʺ SB Online | DUSPARA PORUČIO: ʺTada je bilo velikih Hrvataʺ

PRIJE 2 GODINE
IGOR SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 4277

Jučerašnja vijest dana u Sl. Brodu je definitivno promjena naziva brodske Ulice dr. Mile Budaka. Kako je jučer SBOnline prvi doznao i objavio, prijedlog je da se promjeni naziv ulice u Ulica Đure Đakovića i Ulica Petra Stipetića, više o svemu pročitajte OVDJE.

Jutros je u brodskoj Gradskoj upravi, gradonačelnik Mirko Duspara prokomentirao ovaj potez.

"Nije ta promjena odjednom, godinama imamo prigovore i pritiske zbog ulice Mile Budaka u Slavonskom Brodu. Nedavno je stigao zahtjev od Židovskog kongresa gdje se trži promjena naziva ulice jer smo mi jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ima ulicu Mille Budaka. S obzirom na sve to mi smo zahtjev uputili u Mjesno odbor Mali Pariz koji je imao sjednicu te su donjeli odluku koja će sada ići na Gradsko vijeće. Bilo bi smiješno da netko ide u koaliciju i uvjetuje da se neka ulica zove ovako ili onako. Ja bi postavio pitanje onima koji su mijenjali nazive ulica devedesetih godina onima koji su rušili spomenike  na što su mislili kada su to radili.

Na kraju krajeva vijećnici u Gradskom vijeću će donijeti odluku hoće li mijenjati naziv ulice ili ne. Nismo čekali dugo na promjenu naziva ulice bilo je dva puta na Gradskom vijeću i nije prošlo. Sve odluke koje se donose zakonito u pravovaljane. Vijećnici su ti hoće li dići ruku ili ne. Mislim da tu ulicu odnosno naziv te ulice nije trebalo niti mijenjati u ono vrijeme, Mi možemo patiti za nečim, možemo razmišljati o povijesti ovako ili onako  ali činjenica je  da tada nije trebalo mijenjati naziv ulice. Ako vam neko nabaci nešto vezano uz to mi ne možemo zanemariti recimo presude iz primjerice iz  Haga, možemo mi govoriti da je netko heroj ali ako je dobio presudu koja je pravomoćna i koju cijeli svijet drži kao takvu onda ne možete reći da to nije istina da to nije to. Toga bi se trebali držati i toga se trebalo držati devedesetih godina i danas ne bi imali problema. Ako vijećnici prihvate ulica će se zvati Đuro Đaković a nakon kružnog toka naziv ulice bit će Petar Stipetić.

Ponavljam po meni neke stvari nije trebalo ni dirati u ono vrijeme kad se biralo. Tada je bilo velikih Hrvata koji su smatrali da su pojedinci partizančine a ubijeni su davno prije rata, to je na žalost tako i nije to samo kod nas".


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: